Bedrijven kunnen veel leren van De Groene Club

200 clubs werken hard aan verduurzaming van de sportaccommodatie

Maar liefst 200 voetbal-, tennis- en hockeyclubs zijn aangesloten bij de Groene Club, een initiatief van de KNVB en Climate Neutral Group om sportclubs te helpen bij de verduurzaming van hun accommodatie. Deze aanpak heeft Climate Neutral Group in eerste instantie ontwikkeld voor bedrijven en wordt nu ook ingezet bij sportclubs. Een succes dat gevierd mag worden!

Duurzaamheid op het sportveld als voorbeeld

Met De Groene Club helpt de KNVB clubs financieel sterker te maken door een blijvend verlaagde energierekening. De Groene Club heeft een eenvoudig vijfstappenplan ontwikkeld om de sportverenigingen volledig te ontzorgen. Climate Neutral Group zorgt samen met de KNVB voor maximale begeleiding en het financieel hoogst haalbare resultaat.

De gemeente trekt clubs over de streep

Eind 2017 is er een pilot gestart met 20 voetbal-, 5 hockey- en 5 tennisclubs uit de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland. De rol van de gemeente en de provincies is bij deze start essentieel geweest. De kosten van het begeleidingstraject van De Groene Club vormen vaak voor verenigingen een drempel om deel te nemen. Gemeenten en provincies stimuleren clubs om deel te nemen door (een gedeelte van) de startkosten op zich te nemen. De eerste kosten zitten in de energiescan en begeleiding naar verduurzaming. Deze bedragen €750,-. Een logische stap voor gemeenten gezien de lokale duurzaamheidsambities op het gebied van energie-efficiëntie en CO2-reductie.

De Groene Club

De Groene Club

Samen voor het hoogst haalbare

Energie is een van de grootste kostenposten voor een sportvereniging. De energiescans wijzen uit dat een gemiddelde club kan maar liefst € 7.000 per jaar besparen. Dat staat gelijk aan 42.000 kWh elektriciteit en 2.600 m3 gas. Zo helpt De Groene Club actief mee aan een lagere broeikas en volle clubkas.

 

Ook aan de slag als gemeente?

De uitrol van De Groene Club is hard bezig. Praktijkverhalen laten zien hoe sportclubs te werk gaan. Wil je deze aanpak inzetten voor de bedrijven in jouw gemeente? Neem dan contact op met Lieneke Knuyt. Aanmelden als gemeente voor De Groene Club kan via info@degroeneclub.nl.

Whitepaper energiebesparing

Download de whitepaper:
Energiebesparing in je gemeente

  • Dit formulier verzamelt uw naam en e-mailadres zodat wij u aan ons nieuwsbriefbestand toe kunnen voegen. Hiermee houden we u op de hoogte over maatschappelijk verantwoord ondernemen. U leest in onze privacyverklaring alles over hoe wij uw verstuurde gegevens opslaan en beschermen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken