Voldoe je al aan de Informatieplicht Energiebesparing?

In 2019 wordt de Wet Milieubeheer onder andere aangescherpt met een informatieplicht: vanaf 1 juni 2019 dienen bedrijven proactief aan te geven in hoeverre ze voldoen aan de wet. Gebruikt je organisatie meer dan 50.000 kWh óf 25.000 m3 gas per jaar? Dan dien je vóór 1 juli 2019 te rapporteren aan de overheid wat je status is op het gebied van energiebesparing. Dit is de Informatieplicht Energiebesparing. Climate Neutral Group kan je hierin ontzorgen.

Wat is de Informatieplicht Energiebesparing? 

 

De meeste ondernemers ervaren de Informatieplicht als een blok aan het been. Het vergt namelijk vrij specialistische kennis om de rapportage volledig en correct in te vullen. Iedere branche heeft namelijk weer een andere lijst Erkende Maatregelen die gerapporteerd dienen te worden. Per maatregel dient aangegeven te worden wat je status is: is de maatregel reeds genomen? Staat deze in de planning? Is er een alternatieve maatregel genomen, en zo ja, welke?

We kunnen ons voorstellen dat je je tijd liever aan je business besteedt. Ontbreekt het je aan tijd en kennis om te voldoen aan deze Informatieplicht? Climate Neutral Group kan je middels drie stappen laten voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing.

De Informatieplichtscan laat je voldoen in 3 stappen:

  1. Bedrijfsbezoek waarbij Informatieplicht rapportage wordt opgesteld
  2. Je machtigt Klimaatroute om deze rapportage in te dienen bij RVO
  3. Na indienen voldoe je aan de Informatieplicht Energiebesparing

Simpel toch? De kosten voor de Informatieplichtscan bedragen €700 exclusief btw.

Wil je hiervan gebruikmaken of heb je een vraag? Neem direct contact op met Lieneke Knuyt.

 

Begin met typen en druk op enter om te zoeken