Duurzaam reizen

is geen rocket science

Elke stoel op elke vlucht groen

Vliegen hoort bij gezond, internationaal ondernemen. De CO2-uitstoot van de luchtvaart stijgt door groei; de sector en zakelijke reizigers kunnen een belangrijke bijdragen leveren aan verminderen van uitstoot. De ambitie van Climate Neutral Group is dat iedereen op een groene stoel vliegt en dat alle CO2-uitstoot van vliegen gecompenseerd is.

Duurzaam reizen

De impact van vliegen op het klimaat valt niet meer te ontkennen. In deze whitepaper laat Climate Neutral Group je zien welke ontwikkelingen er zijn, wat de status quo en welke oplossingen er voor het bedrijfsleven zijn. Daaruit blijkt: reducties tot 25% in CO2 én kosten zijn heel realistisch. Meer weten?

CO2 compenseren voor vliegen is geen rocket science

Duurzaam vliegen is eigenlijk alleen mogelijk door niet te vliegen. De impact van vliegen kun je actief verminderen door te kijken naar alternatieven zoals videoconferencing of gebruik van de trein. De uitstoot die niet te vermijden is, kun je compenseren. Dit brengt de netto uitstoot tot nul: klimaatneutraal vliegen dus!

Een duurzaam reisbeleid levert 10% – 25% CO2-reductie op. Door bewust naar alternatieven te kijken, bespaart het ook op de kosten, tot wel 15%. De Travelscan van Climate Neutral Group biedt je een handig stappenplan om met je duurzaam reisbeleid te beginnen en uiteindelijk klimaatneutraal te reizen. Met GreenSeat powered by Climate Neutral Group kan iedereen de CO2-uitstoot van zakelijke vliegreizen compenseren. Geen rocket science, wel gewoon doen!

Whitepaper Duurzaam zakenreizen

Download de whitepaper:
Duurzaam zakenreizen

  • Dit formulier verzamelt uw naam en e-mailadres zodat wij u aan ons nieuwsbriefbestand toe kunnen voegen. Hiermee houden we u op de hoogte over maatschappelijk verantwoord ondernemen. U leest in onze privacyverklaring alles over hoe wij uw verstuurde gegevens opslaan en beschermen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
GreenSeat powered by Climate Neutral Group

GreenSeat powered by Climate Neutral Group:
alle stoelen groen

Via GreenSeat kunnen niet alleen zakelijke reizen gecompenseerd worden, ook individuele reizigers kunnen hun stoel vergroenen. In de afgelopen 10 jaar zijn meer dan 1.000.000 groene stoelen geboekt.

GreenSeat investeert het geld in hoogwaardige gecertificeerde klimaatprojecten: onder andere houtskoolovens in Oeganda, biogas in Tanzania en windmolens in India. Compenseren van CO2-uitstoot zorgt er dus ook dat mensen uit deze landen betere leefomstandigheden hebben en toegang krijgen tot schone energie. Met deze klimaatprojecten wil GreenSeat de transitie naar duurzame energie versnellen. Alle projecten worden extern gecontroleerd door internationaal erkende bureaus. GreenSeat geeft daarmee de garantie dat de bijdrage daadwerkelijk wordt gecompenseerd.

Hoeveel CO2 stoot vliegen uit?

Een verre vlucht stoot veel CO2 uit. Toch zorgt een korte vlucht voor relatief meer uitstoot omdat het opstijgen en dalen veel brandstof verbruikt. Korte vluchten zijn dus per kilometer vervuilender. 1 ton CO2 is ongeveer 7 keer retour met het vliegtuig tussen Amsterdam en Parijs of 16.000 kilometer met de trein, een retourtje Amsterdam – Beijing.

Wat kost compenseren ongeveer?

Klimaatcompensatie is relatief goedkoop: 1% tot 2% van het reisbudget. Om verrassingen achteraf te voorkomen, is het handig vooraf budget te reserveren. Binnen Europa klimaatneutraal vliegen kost niet meer dan een kop koffie. Dit geld wordt via GreenSeat in klimaatprojecten geïnvesteerd.

Events

Now Boarding: Sustainable Travel
29 november 2018
Now Boarding: Sustainable Travel
Climate Neutral Group zet de wekker en komt in actie voor duurzaam zakelijk reizen. In een ontbijtsessie op 29 november buigen we ons hierover in een paneldiscussie met Barry ter Voert, Roger van Boxtel, Annemieke Nijhof, Joris Melkert, Maarten Dansen, en anderen. Hoe komen we samen tot een duurzaam reisbeleid?
Meer lezen

De paradox van vliegen om de natuur te beschermen

Het Wereld Natuur Fonds bezoekt selectief gebieden die extra bescherming nodig hebben. “De uitstoot die deze vliegreizen met zich meebrengen, compenseren we”, zegt Thomas Bakker, Facility Manager bij de Nederlandse tak van de organisatie. Naast het compenseren wil de organisatie elk jaar de vliegreizen met 5% verminderen. Afdelingen krijgen een CO2-budget en bij elk aparte vliegreis wordt zorgvuldig naar alternatieven gekeken. Zo vliegt het WNF klimaatneutraal.

Climate Neutral Group Adviseurs

Ook aan de slag met een duurzaam reisbeleid? Adviseur Marjan Verbeek van Climate Neutral Group staat voor je klaar.

Ook aan de slag met klimaatneutraal ondernemen? De adviseurs van Climate Neutral Group staan voor je klaar.

Climate Neutral Group Adviseurs

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief!

  • Dit formulier verzamelt uw naam en e-mailadres zodat wij u aan ons nieuwsbriefbestand toe kunnen voegen. Hiermee houden we u op de hoogte over maatschappelijk verantwoord ondernemen. U leest in onze privacyverklaring alles over hoe wij uw verstuurde gegevens opslaan en beschermen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
close-link