Van grondstof tot het schap – klimaatimpact in de supply chain
Kennissessie over The next step in retail: klimaatneutrale producten 

25 juni 2019, Utrecht in Villa Jongerius

In deze kennissessie:
Klimaatimpact van producten in beeld

Het klimaat verandert en grondstoffen worden schaarser. Worden koffie en cacao het nieuwe goud? Steeds meer retailers en producenten komen in beweging om hun klimaatimpact te verminderen. Het thema klimaat is urgent en relevant. Het klimaatakkoord van Parijs vraagt immers 49% reductie van broeikasgassen om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden Celsius te houden en de planeet leefbaar.

Daarnaast wordt de consument zich steeds bewuster als het gaat om het klimaat: ze vertonen nu al een duurzamer koopgedrag. Als retailer en producent kun je de ogen niet meer sluiten voor de klimaatimpact in de ketens van je producten. Van de grondstoffen, het productieproces, de verpakking, de opslag en distributie is het steeds eenvoudiger, en belangrijker, om inzicht te krijgen in de klimaatimpact van jouw product en hoe dit te reduceren.

Een klimaatneutrale toekomst maken we samen. Daarom organiseert Climate Neutral Group een sessie waar meerdere partijen kennis delen. In de sessie komen methodes, transparante tools en blockchain innovaties aan bod die een belangrijke rol spelen bij CO2-reductie in de keten. Een onderdeel hiervan is het keurmerk KNG: Klimaatneutraal Gegarandeerd, een gedegen certificering gericht op de toekomst; iets wat ondernemers beweegt om actief aan de slag te gaan met klimaatneutraliteit. We informeren u tevens over het ontwikkelingsproces m.b.t. Klimaatneutraal Gegarandeerd.

Climate Neutral Group geeft een verhelderende kijk op de klimaatimpact in de keten en informatie om dit gestructureerd te reduceren! 25 juni staat in het teken van klimaatneutrale ketens, met inspirerende sprekers en een interessante paneldiscussie. 

Wat kun je verwachten?

Inspirerende sprekers

Inspirerende sprekers

Een interessante paneldiscussie

Een interactief panelgesprek

Inzichten over duurzaam vliegen

Inzicht in klimaatneutraal ondernemen en produceren

Programma van 25 juni

14.30 – 15.00 Ontvangst
15.00 – 15.15 Opening
René Toet – Managing Director Climate Neutral Group
15.15 – 15.40 Klimaatverandering en effecten voor alledaagse producten
Peter Kuipers Munneke – weerman bij de NPO en Klimaatwetenschapper
Landbouwdeskundige Afrika
15.40 – 16.05 Het Klimaat en Consumentengedrag
Gerard van der Werf – Motivaction
16.05 – 16.20 Pauze
16.20 – 16.45 Blockchains voor Klimaatneutrale Ketens
Leontien Hasselman-Plugge – CEO bij Supply Chain Information Management (SIM)
16.45 – 17.30 Producten – Klimaatneutrale Koplopers
Het waarom, wat en hoe in de praktijk – een interactieve sessie met spelers uit de FMCG wereld, retailers en fabrikanten, en btob producenten
17.30 – 17.40 Afsluiting
17.45 – 19.00 Borrel

Sprekers & Panelleden

René Toet – Managing Director Climate Neutral Group

Create Green Impact niet omdat het moet maar ook omdat het kan, volgens René Toet. Om zo een leefbare wereld voor nu en voor volgende generaties te behouden. René Toet zet zich  in voor het circulair en klimaatneutraal ondernemen en biedt bedrijven de kans om hier een toekomstbestendig businessmodel voor te ontwikkelen.

Ellen Brouwer

Ellen Brouwer – Manager Certification Climate Neutral Group

Als Manager Certification van Climate Neutral Group maakt Ellen zich hard voor het CNG-certificeringsprogramma. Ze wil het geloofwaardig, schaalbaar en kostenefficiënt maken zodat Climate Neutral Group een grootschalige impact kan maken. Het programma biedt een unieke mogelijkheid voor organisaties om emissiereductiedoelstellingen te behalen.

Leontien Hasselman

Leontien Hasselman-Plugge – CEO van Supply Chain Information Management

Ruim 16 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid. Ze is opgeleid in bedrijfs- en internationale milieuwetgeving en begon haar loopbaan bij het milieuprogramma van de Verenigde Naties. Als CEO van SIM is haar doel detailhandelaren en merken helpen hun toeleveringsketens te begrijpen om deze inzichten te gebruiken om te voldoen aan de milieu- en sociale omstandigheden.

Gerard van der werf

Gerard van der Werf – Senior Research Consultant Motivaction

Opgeleid als economisch psycholoog heeft Gerard gedurende zijn carrière ruime ervaring opgedaan als onderzoeker en business developer in verschillenden sectoren, waaronder Media en ICT. Hij werkte onder andere bij Endemol, diverse onderzoeksbureaus, diverse software huizen en de semi-overheid. Van der Werf richt zich bij Motivaction op MVO, Duurzaamheid en Energie.

Peter Kuipers Munneke

Peter Kuipers Munneke – Klimaatwetenschapper

Tijdens de opleiding Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ontdekte Peter zijn interesse voor de fysica van het weer en klimaat. Na een afstudeeronderzoek in Uppsala, werkt hij nu als polair meteoroloog. Eerst als promovendus en toen als onderzoeker. Hij werkt nu als weerman bij de NOS en is Klimaatwetenschapper. Het overdragen van kennis naar het Nederlandse publiek vindt hij fantastisch om te doen.

Locatie

Villa Jongerius
Kanaalweg 64
3527 KX Utrecht

Meld je aan voor de kennissessie The next step in retail: klimaatneutrale producten

De sessie is vooral gericht op onze relaties, retailers, fabrikanten van FMCG en relevante brancheverenigingen, die meer willen weten over klimaatneutrale ketens: het proces, de tools en innovaties. Bent u een (btob)producent, maar niet in de FMCG, ook dan is de sessie interessant.

  • Dit formulier verzamelt uw naam en e-mailadres zodat wij u aan ons nieuwsbriefbestand toe kunnen voegen. Hiermee houden we u op de hoogte over maatschappelijk verantwoord ondernemen. U leest in onze privacyverklaring alles over hoe wij uw verstuurde gegevens opslaan en beschermen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Het aantal plaatsen is beperkt. Let op: is je aanmelding bevestigd en lukt het je toch niet om te komen? Meld je dan dan uiterlijk 23 juni af. Doe je dat niet, dan brengen we 50 euro in rekening. 

Over Climate Neutral Group

Climate Neutral Group werkt al meer dan 16 jaar vol passie aan het terugdringen van het klimaatprobleem. We begeleiden organisaties in het inzicht, reduceren en compenseren van CO2-uitstoot. Samen met jou maken we de transitie naar klimaatneutraliteit.

Over Climate Neutral Group

Begin met typen en druk op enter om te zoeken