Now Boarding: Sustainable Travel
Ontbijtsessie over duurzaam zakenreizen

29 november 2018, Schiphol Hoofdgebouw

In deze ontbijtsessie:
Samen naar een duurzamere luchtvaart

Vliegen is verrijkend, hoort bij gezond, internationaal ondernemen en biedt voordelen voor de organisatie. Echter, gezien de huidige klimaatambities kunnen we de bijbehorende CO2-uitstoot niet meer negeren. Op een duurzame manier omgaan met zakelijke reizen hoort steeds meer tot een ‘license to operate’ van internationale organisaties.

Climate Neutral Group zet de wekker. In een ontbijtsessie op 29 november buigen we ons over duurzame luchtvaart in een paneldiscussie met Barry ter VoertKaj Mook, Annemieke Nijhof, Joris Melkert en Marieke Baarslag. Hoe komen we samen tot een duurzamere luchtvaart en een gezond reisbeleid? Welke kansen zijn er op korte en lange termijn om het zakelijk reisbeleid te verduurzamen en samen impact te maken?

Ready to board green?

Wat kun je verwachten?

Een duurzaam ontbijt

Een duurzaam ontbijt

Een interessante paneldiscussie

Een interessante paneldiscussie

Inzichten over duurzaam vliegen

Inzicht over duurzaam vliegen en het zakenreisbeleid

Programma van 29 november

8.15 – 8.45 Inloop met een duurzaam ontbijt
8.45 – 9.15 Opening door René Toet (Managing Director Climate Neutral Group) en Dick Benschop (CEO Schiphol Group)
9.15 – 10.15 Paneldiscussie, onder leiding van Marcel René Bamberg, met onder andere

  • Kaj Mook, hoofd Business Development bij NS Internationaal
  • Annemieke Nijhof, Voorzitter Klimaattafel Mobiliteit
  • Joris Melkert, luchtvaartexpert TU Delft
  • Marieke Baarslag, Director Mobility bij PwC
  • Barry ter Voert, Senior Vice President Europe KLM
10.15 – 10.30 Now boarding: kansen voor het eigen duurzaam reisbeleid
10.30 – 11.00 Afsluiting & netwerken

Panelleden

Barry ter Voert

Barry ter Voert, Senior Vice President Europe van KLM

KLM is al 11 jaar op rij de meest duurzame luchtvaartmaatschappij ter wereld volgens de Dow Jones Sustainability Index. Barry ter Voert neemt ons mee in de initiatieven vanuit de luchtvaart sector zelf en vertelt ons over o.a. het biofuel programma van KLM.

Kaj Mook, hoofd Business Development bij NS Internationaal

Met een netwerk van intercity’s en hogesnelheidstreinen verbindt NS Nederland met West-Europa. Mook is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het grensoverschrijdende vervoersaanbod en de samenwerking met internationale partners. Hij praat ons graag bij over de verschillende initiatieven om comfortabel en duurzaam reizen op afstanden tot zo’n 700 kilometer nog aantrekkelijker te maken.

joris melkert

Joris Melkert, luchtvaartexpert aan de TU Delft

Melkert is lucht- en ruimtevaartingenieur en sinds 2013 docent bij de sectie Flight Performance and Propulsion, met colleges over onder meer vliegtuigontwerpen, vliegtuigmotoren en duurzame ontwikkeling. Hij neemt ons mee in technische ontwikkelingen binnen de luchtvaart.

annemieke nijhof

Annemieke Nijhof, voorzitter sectortafel mobiliteit van het Klimaatakkoord

Nijhof was tot 1 november 2018 CEO van Tauw Group, een Europees advies- en ingenieursbureau. Daarnaast vervult ze diverse raadsfuncties. In 2015 is ze verkozen tot Topvrouw van het Jaar. Nijhof brengt ons op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en luchtvaart vanuit de klimaattafels.

Marieke Baarslag

Marieke Baarslag, Director Mobility bij PwC

PwC heeft de ambitie om in 2030 100 % circulair en klimaat neutraal te zijn. Marieke vertelt ons hoe PwC haar reisbeleid zo duurzaam mogelijk inricht.

Locatie

Schiphol Hoofdgebouw
Bekijk hier de routebeschrijving.

Get your boarding pass:
meld je hier aan

De sessie is met name interessant voor MVO- en CSR-managers, travelmanagers, reisagenten en het management van internationaal opererende organisaties. Je collega’s en je netwerk zijn ook van harte welkom op 29 november! De sessie is gratis toegankelijk, maar waardevol voor je duurzaam reisbeleid.

  • Dit formulier verzamelt uw naam en e-mailadres zodat wij u aan ons nieuwsbriefbestand toe kunnen voegen. Hiermee houden we u op de hoogte over maatschappelijk verantwoord ondernemen. U leest in onze privacyverklaring alles over hoe wij uw verstuurde gegevens opslaan en beschermen.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

De sessie is gratis toegankelijk na aanmelding. Let op: lukt het je toch niet om te komen? Dat willen we graag op tijd weten om voedselverspilling tegen te gaan. Zeg je binnen 48 uur voor de sessie af, of zeg je helemaal niet af, dan brengen we € 24,- in rekening.

Over Climate Neutral Group

Climate Neutral Group werkt al meer dan 16 jaar vol passie aan het terugdringen van het klimaatprobleem. We begeleiden organisaties in het inzicht, reduceren en compenseren van CO2-uitstoot. Samen met jou maken we de transitie naar klimaatneutraliteit.

Over Climate Neutral Group

Begin met typen en druk op enter om te zoeken